Εφαρμογή Μεσοθεραπείας (Τι είναι η μεσοθεραπεία)

Print

Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Σε βασικές γραμμές η μεσοθεραπεία περιλαμβάνει μια σειρά μικροενέσεων ενδοεπιδερμικά. Οι ενέσεις αυτές περιλαμβάνουν ένα κοκτέιλ ουσιών από βιταμίνες, μέταλλα, φαρμακευτικές ουσίες και αμινοξέα που ενίονται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα, στο μεσόδερμα. Η θεραπεία αυτή ξεκίνησε το 1958 από το γάλλο Michel Pistor και έκτοτε εμφανίζονται πολλές παραλλαγές στην τεχνική αλλά και στα υλικά που χρησιμοποιούνται.

Οι εγχύσεις ανέκαθεν γίνονταν από το χέρι του γιατρού σε κάθε σημείο και μόλις τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται και ειδικά μηχανήματα (σαν πιστόλια) που λειτουργούν με ηλεκτρισμό και χρησιμοποιούν ένα σωληνάκι και ένα σύστημα με βελόνα. Η μια του άκρη αποτελείται από αποστειρωμένη βελόνα η οποία ενώνεται με το σωληνάκι που είναι γεμάτο με το κοκτέιλ υλικών που χρησιμοποιούνται. Η διαδικασία διαρκεί 10 λεπτά. Αμέσως μετά τη θεραπεία υπάρχει ερυθρότητα για 10-15 περίπου λεπτά η οποία μπορεί να καλυφτεί με makeup

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:
Πόνοι μυοσκελετικού (Οσφυαλγία, αυχεναλγία , περιαρθριτιδα, επικονδυλιτιδα,κλπ..)

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Οσφύ, αυχένα ,ώμο, αγκώνα,κλπ
• πρόσωπο
• λαιμός
• décolté
• χέρι
• βραχίονας
• μηροί,γλουτοί,κυτταρίτιδα
• κοιλιακή χώρα


Τι είναι αυτόλογη μεσοθεραπεία;


Είναι μια μέθοδος της Ιατρικής αισθητικής για την αναζωογόνηση του προσώπου και την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης με αυξητικούς παράγοντες.

Εφαρμόζεται στο πρόσωπο και το λαιμό για την αντιμετώπιση των ρυτίδων του προσώπου, της χαλάρωσης του δέρματος και των ιστών και γενικά για αντιγήρανση. Στο σώμα αντιμετωπίζει το δύσκολο πρόβλημα της κυτταρίτιδας σε συνδυασμό με τη χαλάρωση του δέρματος και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Στο τριχωτό της κεφαλής εφαρμόζεται για να λύσει το πρόβλημα της αλωπεκίας και της τριχόπτωσης, χωρίς πρόσθετες θεραπείες και μεταμόσχευση.

Ονομάζεται αυτόλογη μεσοθεραπεία γιατί αξιοποιεί το ίδιο το πλάσμα του ασθενούς με σκοπό να απελευθερώσει τους αυξητικούς παράγοντες και να ενεργοποιηθεί η κυτταρική αναγέννηση και η παραγωγή κολλαγόνου. Οι αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες προέρχονται από τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια που είναι προιόν του αίματος μας, πλούσιο σε αιμοπετάλια. Η λειτουργία των αυξητικών παραγόντων έγκειται στην ενεργοποίηση των ενήλικων βλαστοκυττάρων που μεταπλάσσονται σε ώριμα κύτταρα με σκοπό τη γρήγορη αντιγήρανση του δέρματος και την αποκατάσταση των ιστών από οποιαδήποτε βλάβη αυτών.

Στην ετερόλογη μεσοθεραπεία αντίθετα εμφυτεύονται ενδοδερμικά ουσίες όπως το υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, αμινοξέα, λιποδυαλιτικές και αντιγηραντικές ουσίες τεχνικής προέλευσης.
Πώς γίνεται η εφαρμογή;
Αρχικά γίνεται αιμοληψία από ιατρό μιας μικρής ποσότητας περίπου 10 ml στο Ιατρείο. Στη συνέχεια φυγοκεντρούμε το αίμα ώστε να διαχωριστεί το πλάσμα από τα έμμορφα στοιχεία του αίματος και τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Τοποθετείται το PRP σε συγκεκριμένη σύριγγα και με τη βοήθεια πολύ λεπτής βελόνης γίνεται έκχυση στην υπό θεραπεία περιοχή. Η διαδικασία είναι απλή , ανώδυνη, δεν αφήνει σημάδια και γίνεται άμεσα και γρήγορα στο Ιατρείο.

Στο πρόσωπο γίνεται μία φορά το εξάμηνο και εξαλείφει ρυτίδες, αντιμετωπίζει τη χαλάρωση και αυξάνει την ελαστικότητα και τη λάμψη του δέρματος. Συνδυάζεται εξαιρετικά με άλλες θεραπείες προσώπου και ενέσιμα τύπου υαλουρονικού οξέος και botox.

Στο σώμα το πρωτόκολλο θεραπείας γίνεται μία φορά το τετράμηνο και αντιμετωπίζεται η χαλάρωση του δέρματος και η κυτταρίτιδα στην περιοχή των γλουτών, μηρών ,κοιλιάς, γόνατος και βραχιόνων. Το αποτέλεσμα αρχίζει να είναι εμφανές από την πρώτη εβδομάδα και κορυφώνεται με το χρόνο.

Στο τριχωτό της κεφαλής η εφαρμογή επαναλαμβάνεται σε 40ημέρες και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Η τριχόπτωση σταματά αμέσως και οι περιοχές που παρουσιάζουν αλωπεκία αρχίζουν να εμφανίζουν τριχοφυία.

Υπάρχει ένα ελαφρύ οίδημα στην περιοχή για λίγο, χωρίς να έχουμε κίνδυνο για αλλεργική αντίδραση, αφού το προιόν είναι απολύτως ασφαλές και ελεγμένο.

Στη φαρέτρα της Ιατρικής και συγκεκριμένα της ιατρικής αισθητικής προστίθενται συνέχεια καινούριες θεραπείες με εξαιρετικά αποτελέσματα για την αντιγήρανση του προσώπου και του σώματος, καθώς και για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της αλωπεκίας. Οι θεραπείες αυτές έχουν πολλαπλή δράση και δίνουν μόνιμο αποτέλεσμα σε χρόνια προβλήματα που απασχολούν πολλούς άνδρες και γυναίκες στην εποχή μας.