TecarTherapy

Print

Στοχευμένη θεραπεία με ραδιοσυχνότητες υψηλής ισχύος

Η TecarTherapy, είναι μια στοχευμένη θεραπεία με ραδιοσυχνότητες υψηλής ισχύος. Η αλλοίωση των ιστών και των μυών προκαλείται από τραυματισμό, κόπωση ή οποιαδήποτε άλλη παθολογία του μυοσκελετικού συστήματος. Με αυτήν την θεραπεία η βλάβη καταπολεμάται από τα έσω με μια πηγή ενέργειας που είναι σε θέση να διεγείρει τη φυσική διαδικασία αναγέννησης και επούλωσης των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη. Προκαλεί τα λεγόμενα «ρεύματα μετακίνησης» και σαν συνέπεια έχουμε εναλλασσόμενη κίνηση  ηλεκτρικών φορτίων 485.000/sec.Η βιολογική διέγερση που προκαλείται από αυτή τη μεταφορά ενέργειας ,είναι σε θέση  να προκαλέσει μέσω της ενδογενούς οδού ,την αντίδραση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη και τη διέγερση των διαδικασιών επούλωσης.Είναι μια νέα επαναστατική μέθοδος θεραπείας ,που προκαλεί σε βάθος υπερθερμία με αποτέλεσμα την αύξηση του ενεργειακού δυναμικού των κυτταρικών μεμβρανών, βοηθώντας να αποβληθούν τα άχρηστα στοιχεία από την περιοχή της βλάβης. Αποτελεί μια συνδυαστική μορφή θεραπείας, προσφέροντας άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο. Αυτή η νέα μη επεμβατική τεχνική, επιταχύνει τις φυσιολογικές διαδικασίες του μεταβολισμού των κυττάρων, μεταφέροντας βιοσυμβατή ενέργεια στους  τραυματισμένους ιστούς, επιταχύνει τον περιφερικό μεταβολισμό,βελτιώνοντας ταυτόχρονα την αρτηριακή(αιματική) ροή καθώς και την φλεβική και λεμφική παροχέτευση και προκαλεί άμεση ανακούφιση από τον πόνο ήδη από την 1η συνεδρία. Έτσι γίνεται πιο γρήγορα η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες και στην άθληση.

Αρχές λειτουργίας
H βιοσυμβατή ενέργεια μεταφέρεται στους ιστούς χάριν στις 2 διαφορετικές διαθέσιμες μεθόδους λειτουργίας εφαρμογής: την χωρητική και αντιστατική μέθοδο.
Το χωρητικό ηλεκτρόδιο έχει επικάλυψη από μονωτικό υλικό και χρησιμοποιείται σε δομές του σώματος που παρουσιάζουν μεγάλη περιεκτικότητα σε υγρό όπως είναι ο μυϊκός, ο αγγειακός και ο νευρικός ιστός.
Το αντιστατικό ηλεκτρόδιο δεν είναι μονωτικό και η θεραπεία δρα σε ιστούς που παρουσιάζουν μεγάλη αντίσταση όπως είναι οι σύνδεσμοι, τένοντες, ο χόνδρος, και τα οστά. Ανάλογα με την παθολογία που έχει ο ασθενής, ο ειδικευμένος φυσικοθεραπευτής αποφασίζει ποια από τις δυο μεθόδους θα επιλέξει.
Σύμφωνα με το μοντέλο θεραπείας, επιτυγχάνονται ρεύματα μετακίνησης ηλεκτρικών φορτίων που βρίσκονται στους ιστούς υπό την μορφή ιόντων. Το ρεύμα μετακίνησης δεν προκαλείται από άμεση επαφή σε αντίθεση με άλλες συσκευές, αλλά ως αποτέλεσμα της έλξης και αποστροφής των ηλεκτρικών φορτίων, και μέσω αυτής της ελεγχόμενης κίνησης μεταφέρεται στον ιστό η ενέργεια που εφαρμόζεται στο πεδίο και προκαλούνται στο εσωτερικό φυσικές ροές από ηλεκτρικά φορτία. Παράγεται έτσι μια δυνατή ενέργεια στο σώμα και οι φυσικοί μηχανισμοί αυτό-ίασης του οργανισμού ενεργοποιούνται ξανά ακόμη και στους βαθύτερους ιστούς. Επίσης, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα καλό θα ήταν να γίνουν και κινητοποιήσεις στην πάσχουσα περιοχή.
Οφέλη και Πλεονεκτήματα
Η TecarTherapy βασίζεται στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας με πολλαπλά πλεονεκτήματα στην χρήση της. Συγκεκριμένα η θεραπεία ραδιοσυχνότητας υψηλής ισχύος:
  1. Δρα σε βάθος: Η θεραπευτική δράση της είναι βαθιά και ομοιόμορφη χωρίς απώλεια ενέργειας
  2. Είναι γρήγορη: Μειώνει κατά πολύ τον χρόνο θεραπείας. Ελαττώνεται αισθητά ο αριθμός των συνεδριών, κυρίως όταν γίνεται σωστή εφαρμογή.
  3. Είναι εστιασμένη: Το βιολογικό αποτέλεσμα αναπτύσσεται αποκλειστικά στην περιοχή που εφαρμόζεται η θεραπεία.
  4. Άριστη σχέση κόστους/αποτελέσματος: Η θεραπεία Tecar προσφέρει άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα και οι ασθενείς αισθάνονται καλύτερα ήδη από την 1η συνεδρία
  5. Είναι ειδική: Ο τρόπος δράσης είναι διαφορετικός ανάλογα με τον τύπο των ιστών στους οποίους δρα μύες, τένοντες, οστά κλπ.
  6. Είναι συνδυαστική με άλλες θεραπείες και τεχνικές που ενδυναμώνουν τα αποτελέσματα
  7. Είναι ανώδυνη: Χάρη στην βιο-συμβατότητα που παρουσιάζει και στο γεγονός ότι δεν είναι θεραπεία διεισδυτική δηλαδή δεν μεταφέρουμε ενέργεια από έξω, είναι απόλυτα ανώδυνη και πολύ ευχάριστη στον ασθενή
  8. Είναι ακίνδυνη: Δεν εκπέμπει ακτινοβολία, και δεν έχει καμία παρενέργεια
Σε ποιες παθήσεις εφαρμόζεται:
Φλεγμονές, τενοντίτιδες, Οιδήματα, Διαστρέμματα,Μυϊκές θλάσεις, πόνοι στη μέση-αυχένα, πελματιαία απονευρωσίτιδα, παγωμένο ώμο, αρθρίτιδα .
Neural Therapy Neural Therapy