Πώς να ενισχύσουμε την άμυνα μας κατά του Coronavirus;

Εκτύπωση
Η επιδημία μόλυνσης από το Coronavirus (στέλεχος 2019-nCoV) συνεπάγεται την ανάγκη να βοηθηθούν οι άνθρωποι να καταστήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα "ενεργό" και ικανό να ανταποκριθεί επαρκώς σε λοιμώξεις από τους ιούς. Οι ιοί είναι πολύ απλοί ακυτταρικοί μικροοργανισμοί, αποτελούμενοι από μια αλυσίδα DNA ή Rna, που περικλείονται σε προστατευτικό φάκελο πρωτεϊνών που στερούνται τις τυπικές κυτταρικές δομές και οι οποίες, προκειμένου να αναπαραχθούν, πρέπει να εισβάλλουν σε ένα κύτταρο ξενιστή χρησιμοποιώντας τους αντιγραφικούς μηχανισμούς. Οι ιοί έχουν τη δυνατότητα να μεταλλάσσονται παρεμποδίζοντας το ανοσοποιητικό σύστημα να επεμβαίνει αμέσως μέσω των μηχανισμών της ανοσολογικής μνήμης, επομένως στην πράξη τα αντισώματα που παράγονται για τον ίδιο τον ιό μπορεί να καταστούν αναποτελεσματικά.
Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος είναι ζωτικής σημασίας για την «άμυνα» των επιθέσεων ιών –
Πως προσβάλλει το σώμα μας ένας ιός ;
Όταν ένας ιός καταφέρνει να διεισδύσει στο σώμα μας, το ανοσοποιητικό σύστημα μπαίνει στο παιχνίδι, το οποίο έχει ως καθήκον την αναγνώριση και την εξουδετέρωση των αντιγόνων. Αυτή η δράση λαμβάνει χώρα μέσω των Β λεμφοκυττάρων και των Τ λεμφοκυττάρων, τα οποία συνεργάζονται για την υπεράσπιση του σώματος. Συγκεκριμένα, είναι τα Τ βοηθητικά λεμφοκύτταρα, οι πραγματικοί διευθυντές του ανοσοποιητικού συστήματος. Μπορούν να εντοπίσουν τα χαρακτηριστικά του εισβολέα (ιοί, βακτηρίδια, μύκητες κ.λπ.) και να ενεργοποιήσουν τις καταλληλότερες απαντήσεις για να το αντιμετωπίσουν.
Ο Βοηθός Τ διαφέρει σε δύο λειτουργικά διαφορετικές ομάδες, δηλαδή τον Τ βοηθό 1 (Th1) και τον Τ βοηθό 2 (Th2). Εάν το αντιγόνο είναι ένας ιός, το σύστημα θα τείνει να παράγει βοηθητικά κύτταρα τύπου 1 (Th1), εάν το αντιγόνο είναι εξωκυτταρικό (βακτήρια, μύκητες, ελμινθώματα, αλλεργιογόνα), τότε το σύστημα θα τείνει να παράγει Th2. Η φύση του εξωτερικού παράγοντα επιλέγει τον τύπο της απόκρισης. Όλοι οι ιοί δεν προκαλούν ισχυρή ανταπόκριση TH1, όπως για παράδειγμα ο ιός της γρίπης, καταστέλλει την ανταπόκριση. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, είναι απαραίτητο να δράσουμε με την έννοια της αποκατάστασης και / ή ενίσχυσης της ανταπόκρισης TH1, επανεξισορροπώντας την ισορροπία με την TH2.
Πώς να προωθήσουμε την ανοσολογική απάντηση;
Στη φύση υπάρχουν επίσης στοιχεία που ευνοούν την ανοσολογική αντίδραση και μεταξύ αυτών των στοιχείων ιδιαίτερης σπουδαιότητας είναι οι μύκητες που έχουν χρησιμοποιηθεί για την ικανότητά τους για εκατοντάδες χρόνια. Αυτοί οι συγκεκριμένοι μικροοργανισμοί είναι σε θέση να ενισχύσουν την απόκριση TH1 και να εξαλείψουν μια πιθανή ιογενή / βακτηριακή λοίμωξη στο ίδιο το σώμα. Τα μανιτάρια GanodermaLucidum, GrifolaFrondosa, InonotusObliquus, AgaricusBlazeiMurrill και LentinulaEdodes και ειδικότερα τα εκχυλίσματα τους είναι σε θέση να ρυθμίζουν αποτελεσματικά την ισορροπία των μοτίβων Th1 και Th2, παρέχοντας ένα σημαντικό κίνητρο για την αποκατάσταση της ισορροπίας μη ρυθμισμένη ανοσοαπόκριση.
Αδρανοποιημένοι ιοί με 200k αραιώσεις μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος (ιός Α Singapore H1N1, Virus A Guizhou Η3Ν2, Virus Β Beijing H3N2, Virus Β Yamagata). Αυτά, μόλις έρθουν σε επαφή με το ανοσοποιητικό μας σύστημα, διεγείρουν την αντίδραση σαν να ήταν πραγματικό παθογόνο, εξασφαλίζοντας ταχύτερη απόκριση σε περίπτωση επαφής με ενεργούς ιούς. Αυτοί οι ιοί σε απειροελάχιστη αραίωση 200k εξασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα και αποφεύγουν τις παρενέργειες χάρη στην παραγωγή ειδικών αντισωμάτων (χυμική ανοσία).
Echinacea, Γλουταθειόνη, βιταμίνες για την τοποθέτηση ιού ko
Χρήσιμη είναι η πρόσληψη βιταμίνης C η οποία έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει θετικά την ανάπτυξη λεμφοκυττάρων τύπου Τ και κυττάρων NK (NaturalKiller), και τα δύο απαραίτητα για σωστή ανοσοαπόκριση. Η απορρόφηση από το στόμα μειωμένη γλουταθειόνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που χρησιμοποιείται από τα κύτταρα για την ενέργεια. Τα ορυκτά άλατα βοηθούν επίσης στην ανασύσταση των πόρων που χρησιμοποιεί ο οργανισμός για την καταπολέμηση του παθογόνου παράγοντα. Το Uncariatomentosa(φυτό –βότανο)ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, διεγείροντας την παραγωγή αντισωμάτων με μια αντίδραση που  προκαλεί  την απελευθέρωση ενός παράγοντα που ενεργοποιεί τη ρύθμιση και τον πολλαπλασιασμό των λεμφοκυττάρων Β και Τ. Βοηθείαμπορει να προσφέρουν και τα Ω3 λιπαρά.
Η βιταμίνη D, μεταξύ των διαφόρων λειτουργιών της , είναι χρήσιμο στην διέγερση της ανοσολογικής απόκρισης. Στην πραγματικότητα έχει βρεθεί ότι τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος pr
Η βιταμίνη D, μεταξύ των διαφόρων λειτουργιών της, είναι επίσης χρήσιμη στην διέγερση της ανοσοαπόκρισης. Στην πραγματικότητα, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος έχουν βρεθεί ότι έχουν έναν υποδοχέα για αυτή τη βιταμίνη. Το transρεσβερατρόλη είναι μια ουσία που περιέχεται κυρίως στο φλοιό των σταφυλιών και παράγεται από τα φυτά για να υπερασπιστεί τις βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις.
Η ρεσβερατρόλη είναι φυσική ουσία που βρίσκεται κυρίως σε υψηλές συγκεντρώσεις στον φλοιό των σταφυλιών και ιδιαίτερα των κόκκινων σταφυλιών, στα φύλλα ευκαλύπτου και ελάτου, στους ξηρούς καρπούς, στα μούρα. εις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το TransResveratrol αποκλείει την αναπαραγωγή του ιού.
Η Echinacea είναι ένα φυτό εγγενές στη Βόρεια Αμερική που έχει την ικανότητα να διεγείρει και να εξισορροπεί το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιώντας φαγοκύτταρα και διεγείροντας την παραγωγή Τ λεμφοκυττάρων.
Ανοσοποιητική άμυνα: προσοχή επίσης στο άγχος ,φυσικη κατάσταση και στο έντερο
Η καλή φυσική κατάσταση (γυμναστική, βάδισμα κλπ)  η  εξαιρετική λειτουργία του εντέρου είναι επίσης απαραίτητη, η οποία είναι η πιο σημαντική έδρα του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς διασυνδέεται μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού του σώματος. Ως εκ τούτου, η χρήση προβιοτικών για τη βακτηριακή χλωρίδα είναι σημαντική. Ενώ όλοι γνωρίζουν τη σημασία μιας καλής διατροφής και άσκησης, είναι σημαντικό να τονίσουμε πώς οι καταστάσεις στρες και παρατεταμένες περιόδους έντασης, όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα, μπορούν να προκαλέσουν ορμονική αλλοίωση που αυξάνει την παραγωγή κορτιζόλης. Μεταξύ των πολλών λειτουργιών της, η ορμόνη αυτή ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα αρνητικά. Κατά συνέπεια, μια παρατεταμένη περίοδο υπερπαραγωγής μπορεί να ευνοήσει μια ανισορροπία του Th2 σε σύγκριση με τον Th1, εξασθενίζοντας την άμυνα του σώματος. Μια θεραπεία βασισμένη σε Hawthorn, Escolzia, Passiflora, Griffonia, Poppy και Βιταμίνη Β6 θα είναι  χρήσιμη σε συνδυασμό με ωτοβελονισμό .