Ευρετήριο Άρθρου
Προσθέσεις κάτω άκρων σε κολοβώματα...
Σελίδα 2
Σελίδα 3
Σελίδα 4
Σελίδα 5
Σελίδα 6
Σελίδα 7
Σελίδα 8
Σελίδα 9
Σελίδα 10
Σελίδα 11
Σελίδα 12
Όλες οι Σελίδες
τιράντες γιά ανάρτηση της πρόσθεσης.Ο γλουτός ακουμπά σε μαλακή επένδυση και ο άλλος γλουτός επίσης σε μαξιλαράκι γιά να υπάρχει ισορροπία στην λεκάνη όταν κάθεται.Οταν είναι όρθιος η αρθρωση του γόνατος πρέπει να κλειδώνει αυτόματα γιά να εμποδίζει την κάμψη κατά τη βάδιση(27-5)                                              
Αυτή η πρόσθεση χρησιμοποιείται από ηλικιωμένους ασθενείς που έχουν συνηθίσει αυτού του είδους τις προσθέσεις ή από ασθενείς υπέρβαρους που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν μιά πρόσθεση Καναδικού τύπου
διότι περιορίζει τις κινήσεις τους. Επειδή οι αρθρώσεις είναι «κλειδωμένες» στη βάδιση ο ασθενής βαδίζει με κινήσεις της ΟΜΣΣ με αποτέλεσμα να την καταπονεί και την πρόκληση οσφυαλγίας.
 
ΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΗ (Γιά Απεξάρθρωση ισχίου)
Εχει θήκη, με ευρεία πυελική ζώνη στην αντίθετηπλευρά που μπαίνει η πύελος και έτσι σταθεροποιείται ,εμποδίζοντας την κίνηση μεταξύ
κολοβώματος και θήκης. Κατασκευάζεται σεβόμενη τις οστικές προεξοχές με λεπτομέρια(λαγόνιες άκανθες,αποφύσεις σπονδύλων κλπ).
Το βάρος εκφορτίζει στο ισχιακό κύρτωμα,στο μπροστινό τμήμα από το ισχιακό κύρτωμα και στον  «πυθμένα» της Θήκης ούτως ώστε να αποφορτίζει το ισχίο.
Οι εσοχές της θήκης πάνω από τις λαγόνιες ακρολοφίες εξασφαλίζουν μιά καλή ανάρτηση και εμποδίζουν τις στροφικές κινήσεις,
και ένα καλό προσανατολισμό της πρόσθεσης.Πρέπει  δε να σέβεται την κύστη και να μην την πιέζει.
Η άρθρωση στο ισχίο τοποθετείται στο μπροστινό μέρος και στο ύψος της βουβωνικής περιοχής.Είναι το βασικό στοιχείο που ενώνει τη θήκη με την υπόλοιπη πρόσθεση.Βρίσκεται πάντα μπροστά στη γραμμή φόρτισης δημιουργώντας έτσι μιά εκτατική ροπή στρέψης στην άρθρωση του ισχίου.Η σχέση θηκη,άρθρωση ισχίου,άρθρωση γόνατος,ποδοκνημική θα βοηθήσει την καλή βάδιση του κολοβωματία.

ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΕΝΔΟΣΚΕΛΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ MODULAR
 
Οπως έχει αναφερθεί εδώ οι Καναδικού τύπου και οι εδοσκελετικές συστήνονται γιατί είναι ελαφρύτερες και το αισθητικό αποτέλεσμα καλύτερο,λαμβάνοντας υπόψιν ότι η δραστηριότητά του είναι μέτρια.