Ευρετήριο Άρθρου
Προσθέσεις κάτω άκρων σε κολοβώματα...
Σελίδα 2
Σελίδα 3
Σελίδα 4
Σελίδα 5
Σελίδα 6
Σελίδα 7
Σελίδα 8
Σελίδα 9
Σελίδα 10
Σελίδα 11
Σελίδα 12
Όλες οι Σελίδες
ΤΥΠΟΣ ΠΡΟΣΘΕΣΗΣ
Συνήθης-κλασική
Με τετραξονική άρθρωση (πολυκεντρική)
Συναρμολογούμενη (Modular)
 
ΣΥΝΗΘΗΣ -ΚΛΑΣΙΚΗ  ΠΡΟΣΘΕΣΗ
Ειναι κατασκευασμένη από   δέρμα που σταματά 2,5 εκατοστά κάτω από το περίνεο και μπροστά σταθεροποιείται με  κορδόνια. Εχει επένδυση από μαλακό υλικό γιά να ανέχεται το βάρος του κολοβώματία..Το κάτω μέρος: από ντουραλουμίνιο ή φύλλα πλαστικού που εξωτερικά έχει σχήμα γαστροκνήμιου.
Εσωτερικά είναι κενό γιά να επιτρέπει την καλή είσοδο της θήκης του μηρού . Αν είναι βαρειά (σε παιδιά και σε ηλικιωμένους) τότε κατασκευάζεται με εξωτερικές αρθρώσεις και από πλαστικό με συστημα κενού(αναρρόφηση),με φόρμα τετράπλευρη και ισχιακή στήρηξη με ανοίγματα στο εμπρός και πίσω μέρος γιά αερισμό και να μην υπάρχει το σκληρό κάλυμα εμπόδιο της θήκης όταν κάθεται πάνω στην καρέκλα. Καλύπτεται με υλικό αισθητικά κατάλληλο.
 
ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΜΕ ΓΟΝΑΤΟ ΤΕΤΡΑΞΟΝΙΚΟ (ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΙΚΟ)
Εγινε γιά να εκτελείται κάμψη έκταση με φυσιλογικό τρόπο. Φυσιολογικά ενώ γίνεται ολίσθηση ο «αυτόματος άξονας περιστροφής μετακινείται. Στο (23-13) φαίνεται τοτετραξονικό γόνατο που με τη βοήθεια των τεσσάρων αξόνων ο «αυτόματος» άξονας περιστροφής  μετακινείται με παρόμοιο τρόπο όπως στο φυσιολογικό.Ετσι οι κινήσεις φαίνονται φυσιολογικές όπως  δείχνουν  και  οι αναλύσεις βάδισης που γίνονται σε αυτούς τους ασθενείς.
Οταν δε κάθεται τα γόνατα ευρίσκονται στο ίδιο ύψος  ακόμα και στις 120 μοίρες. Μετά ολοκληρώνεται η κατασκευή με καλύψεις αισθητικά αποδεκτές.(23-15).